Käsihoito

Kynsienhoito



Kynsilevyssä on kolmekerrosta. Kynsilevy muodostuu tiiviisti toisissaan kiinni olevista, täysin keratinisoituneista soluista. Kynnet kasvavat noin 0,1 millimetriä vuorokaudessa. Kynsi uusiutuu kokonaan noin puolessa vuodessa. Kynnen kasvussa on eroja, jotka riippuvut sukupuolesta, vuodenajasta ja sijainninkin mukaan (varpaan kynnet kasvavat sormien kynsiä hitaammin). Ikääntyneen ihmisen kynnet paksuuntuvat ja kasvu hidastuu. Kynnen kasvua heikentävät myös kuumetaudit, johon kuuluu myös flunssa. Myös pitkäkestoiset ihottumat, sekä yksipuolinen ruokavalio (vitamiinin puutostila)  voi hidastaa kynnen kasvua.




Kestolakkaus


Geelilakkauksessa asiakkaan kynnelle tulee kestävä värillinen lakkakerros, joka pysyy asiakkaalla riippuen 2-3 viikkoa vahingoittumattomana. Materiaalit kovetetaan uv tai led- uunissa.
Geelilakkaus asiakkaalla tulisi olla normaalissa kunnossa olevat kynnet, huono kuntoisille kynsille lakkaus ei sovi. Geelilakkauksen päälle asiakas voi itse lakata kynnet samanvärisellä lakalla ja näin pidentää lakkauksen kestoa. Omia töitä alla..




Käsihoitoja Spa Hotel Runnilla!

Harjoitteluviikko taas takanapäin! Tämä viikko olikin kiireinen ja hoitoja sai tehdä koko ajan, mm:kasvohoitoja, kestovärjäyksiä, käsihoitoja, pikamanikyyrejä jne..
Kynsilakkoina Runnilla on Flormar Pretty sekä Dependin- lakkoja. Hoidossa käytetty kynsilakka annetaan asiakkaalle mukaan (hygienia!). Alla näkyy myös osa Runnin käsihoito hinnastosta :)
















                                               Kynnen pinnan muutoksia

Yksilö-ja perintötekijät, ikä, hormonitoiminta, terveydentila ja ulkoiset tekijät voivat tehdä kynsilevystä tavallista kovemman, pehmeämmän tai hauraamman.

Kynsien liuskoittuminen: Liuskoittuvien kynsien kynsilevyjä liimaava aine on huonolaatuista, jolloin se ei pidä kynsilevyjä yhdessä. Kynsien liuskoittuminen voi johtua kynsien hoidon puutteesta tai jopa liiallisesta hoidosta, mutta se voi myös johtua kynsien kuivumisesta, perinnöllisistä syistä, raudanpuutteesta, ihotaudeista. Tämä on yleisin kynsilevyn  muutos.


liuskoittunut kynsi




Lusikkakynnet: Lusikkakynnet ovat ohuet, hauraat ja ylöspäin kaartuvat. Niiden syynä voi ollaesimerkiksi raudanpuuteanemia tai perintötekijät. Lusikkakynsi on varsin tavallinen lapsilla isovarpaissa, harvemmin muissa kynsissä. Muutos on kuitenkin hyvänlaatuinen ja häviää yleensä  itsekseen.

 - lusikkakynsi





Kotkankynnet: toiselta nimeltään torakynnet, ovat paksut ja väriltään kellanruskeat ja ne kääntyvät sivuille. Voivat johtua liian ahtaista kengistä, kynsiin kohdistuneista vaurioista tai niihin voi olla perinnöllinen taipumus. Yleisiä vanhuksilla.


 -Torakynsi







Värimuutokset: Tilapäisiä värimuutoksia kynsiin voi aiheuttaa tupakointi, värikäs kynsilakka jota onkäytetty ilman aluslakkaa, hiusten ja ripsien kestovärit, verenkierron häiriöt. pysyvämpiä
värimuutoksia kynsiin aiheuttaa psoriaasi, jolloin kynsissä voi olla keltaisia läikkiä. Erilaiset infektiot, jotkin lääkkeet, kynnen alle voi myös tulla mustelma.





 - Värjääntynyt kynsi






Kynsilevyn pitkittäishalkeamat & kynsien pureskelu: Kynsilevyn pitkittäishalkeama voi johtua kynsijuuren vaurioitumisesta. Tällöin muutos voi uusiutua usein tai olla jopa pysyvä. Halkeama voi tulla myös tuntemattomasta syystä ja hävitä itsekseen parissa vuodessa. Voimakas kynsienpureskelu voi aiheuttaa kynnen pienentymistä ja kynsinauhojen tulehtumista, jolloin sormenpäät muuttuvat aroiksi. Kynsinauhatikkuja voi ilmaantua kynsienpureskelun seurauksena. Hoito-ohjeina asiakkaalle joka haluaa päästä eroon kynsienpureskelusta: Hoida käsiäsi, jolloin et ehkä enää halua purra kynsiäsi jotta ne säilyvät kauniina. Yritä keksiä tilalle jotain muuta tekemistä esimerkiksi purukumi tms. On myös myynnissä kynsilakkoja jotka ovat pahanmakuisia, jolloin kynsiä ei tee mieli purra.






Kynsisieni: Yleisin ihotauti on kynsisilsa eli kynsisieni. Yleensä sieni esiintyy varpaiden kynsissä,
mutta voi myös levitä sormien kynsiin. Jalkasienen aiheuttaja on rihmasieni joka tarttuu kosteissa pesutiloissa varsinkin rikkoutuneeseen ihoon. Jalkasieni voi levitä kynsiin. Kynsisieni ei parane itsestään vaan siihen tarvitaan aina hoito: paikallishoitoja tai lääkehoitona (myös sekä/että). 
kuvat alhaalla:











Kynsivallintulehdus: Kynsivallin tulehdus johtuu usein sieni- tai bakteeri-infektiosta, ja se voi olla lyhyt tai pitkäaikainen. Akuutti kynsivallintulehdus on lyhytaikainen yleensä bakteerin aiheuttama, krooninen on taas pitkäaikainen ja on hiivasienen aiheuttama. Kynsivalli tulehtuu, turpoaa ja irtoaa kynnestä, punoitus  ja kipu on yleensä ensimmäinen oire.



 - kynsivallintulehdus





Psoriaasi: Psoriaasin kynsimuutokset ovat pienet pistemäiset kuopat kynsissä, kynnen irtoaminen, kellertävät "öljyläikät" ja uurteet. Myös kynnenalainen iho voi paksuuntua ja aiheuttaa muutoksia kynnen ulkonäköön. Kynsipsoriasis voi tulla kelle tahansa, mutta yleensä sitä ilmenee aikuisilla. Kynsiä voi hoitaa erilaisilla hoitovoiteilla, mutta jos nämä eivät auta on mentävä lääkäriin.



 - Psoriaasin kynsimuutoksia







Kynnet ja kosmetiikka

Kosmetiikalla voidaan edistää kynsimuutosten parantumista ja peittää niitä, mutta kosmetiikasta voi olla myös haittaa kynsille. Liiallinen kynnen kovettajan käyttö voi tehdä kynsistä liian kovat jolloin ne katkeilevat helposti koska kynsi on menettänyt joustavuutensa. Voimakkaat kynsilakanpoistoaineet voivat myös haurastuttaa kynsiä. Rakennekynnet haurastuttavat myös kynttä tai niiden alle voi jopa tulla kynsihometta. Rakennekynsien aineosista kannattaa olla tarkka, koska ne voivat allergisoida käyttäjänsä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti