Ihonhoito

Kauneudenhoitoalan historiaa



Saimme tehtäväksi katsoa vanhoja videopätkiä kauneudenhoitoalasta. Nykyään kasvojenihoa hoidetaan enemmän, ehkä siksi että tänä päivänä meillä on paljon erilaisia tuotteita ja hoitoja sekä tiedämme ihonhoidosta paljon enemmän.
Ihon toiminnasta ja uusiutumisesta tiedettiin perus asiat ja naisia kehotettiin tulemaan kosmetologeille viimeistään kun juonteita eli ryppyjä alkaa ilmestymään. Eniten tehtiin ihonpuhdistuksia, koska puhtaus, raikkaus ja terveys oli kaunetta.

1940- luvulla kauneussalongeissa töitä teki samanaikaisesti kolmekin naista: yksi teki kasvojenihonhoitoa, toinen käsi, ja kolmas jalkahoitoa. Nykyisin teemme kaikki hoidot erikseen. 
Ainakin käsi- ja jalkahoidoissa oli samat perusteet kun nykyisinkin: kynnet leikataan, viilataan ja lakataan, jaloista poistetaan kovettumat, toki tuotteita on nykyisin enemmän. Kasvohoidoissa on nykyisin paljon valinnanvaraa, työvälineitä on tullut lisää ja sanasto on osakseen muuttunut.


Vitamiinit ihonhoidossa

A-vitamiini raikastaa ihoa ja tasoittaa ihon väriä, lisää kollageenin muodostumista. A-vitaaminin lähteitä ovat esimerkiksi: munat, greippi, aprikoosi, porkkana, parsakaali, lehtikaala, bataatti.
Nämä saavat ihon näyttämään raikkaalta ja tasaväriseltä.

B-vitamiinit estävät ihoa rasvoittumasta liikaa ja vähentää näppylöiden syntymistä. Tehostaa aineenvaihduntaa, vahvistaa ihoa. B-vitamiinia saa hyvin esimerkiksi banaanista.

D-vitamiini estää ihoa kuivumasta ja on tärkeä elimistön immunipuolustukselle. D-vitamiinia saa hyvin auringosta. Ravinnon kautta D-vitamiinia saa yleensä liian vähän, joten monesti suositellaan ottamaan d-vitamiinia lisäravinteena, etenkin talvisin (n.100 mikrogrammaa päivässä).

E-vitamiini auttaa arpien, palovammojen, tulehdusten ja ihoärsytysten paranemisessa ja toimii osallisena kollageenin muodostumisessa. Auttaa myös kuivaa ja hilseilevää ihoa. Parhaat lähteet ovat esimerkiksi: pinaatti, parsakaali ja pähkinä.

K-vitamiini ehkäisee tummien silmänalusten syntymistä. Parhaita lähteitä ovat kaikki vihreä, kuten pinaatti, persilja, lehtisalaatti, ruusukaali, parsakaali, kukkakaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti